Home      Contact      Disclaimer

MUSEA


Battle of Britain Memorial Flight
De enige vliegwaardige Lancaster in Europa behoort tot de Battle of Britain Memorial Flight, gestationeerd op de oude vliegbasis van No.83 Sqn., RAF Coningsby.
Canadian Warplane Heritage Museum De enige vliegwaardige Lancaster op het Noord-Amerikaanse continent is te vinden in Hamilton, Ontario, Canada
Lincolnshire Aviation Heritage Centre Met deze niet vliegwaardige Lancaster wordt wel volop getaxied… en je mag zelfs mee! Ga ervoor naar East Kirkby in Lincolnshire.
Bomber Command Museum of Canada De motoren van de Lancaster in Nanton, Alberta, Canada draaien alle op één na. Hoe lang nog?
Imperial War Museum Duxford Bezichtig deze enorme collectie vliegtuigen, waarvan vele nog vliegwaardig. Een aantal malen per jaar worden airshows gehouden waarbij de BBMF Lancaster vaak van de partij is naast veel meer toestellen uit die tijd.
Royal Air Force Museum Hendon Dit museum is geheel gewijd aan de Royal Air Force. Het ligt niet ver van Duxford op het oude, niet meer in gebruik zijnde, RAF Hendon.
Zie airliners.net voor originele foto’s HW-R, VR-A, LE-C, NA-I, PO-S
DIC Emsland concentratiekampen Wat, waren er concentratiekampen aan de Nederlandse grens? Jawel, niet minder dan 15 stuks zelfs, initieel in 1933 onder het voorwendsel van werkkampen t.b.v. ontginning van het hoogveen. Maar na Dachau was kamp Esterwegen in 1934 het tweede kamp dat de Nazi’s in gebruik namen als gevangenenkamp voor met name politieke gevangenen en andersdenkenden. Het kamp is inmiddels ingericht tot museum ter nagedachtenis aan al diegenen die in de Emslandkampen hebben geleden en zijn gestorven. Zeer indrukwekkend en erg de moeite waard.