Home      Contact      Disclaimer

J.G.S Walker

Julian George Seymour Walker
Nationaliteit: United Kingdom
Leeftijd: 23 (in 1943)
Overlijdensdatum: Onbekend, zie ook Additionele Informatie
Rang: Sergeant
Functie: Boordschutter
Registratienr: PoW No.39983
Krijgsmachtonderdeel: Royal Air Force Volunteer Reserve
Squadron: 207
Vliegtuig: ED550, EM-K
Additionele Informatie: Heeft crash overleefd en is door verwondingen in ziekenhuis terecht gekomen. Vandaar in een krijgsgevangenenkamp terechtgekomen en na de oorlog naar Engeland teruggekeerd.
Contact ons svp als u iets over deze persoon weet.
P.O.W. Kamp Info: Geïnterneerd in Stalag IX-C en Stalag XI-B/357.

Zojuist na zijn bevrijding naar Engeland teruggekeerd, schreef Julian Walker een brief aan de moeder van zijn crewmaatje, Cyril Backlog. Deze luidde:

Oaklands Avenue
Baker, Surrey
11-5-45

Beste Mevrouw Backlog,

Ongeveer twee dagen geleden ben ik in Engeland aangekomen nadat ik net voor het eind van de oorlog uit een Duits krijgsgevangenenkamp ben bevrijd. Mijn oprechte excuses dat ik niet eerder heb geschreven maar ik neem aan dat u zich de staat van verwarring waarin ik sinds mijn terugkomst ben geweest wel enigszins kunt voorstellen.

Mag ik u ten eerste mijn welgemeende condoleances aanbieden voor uw onherstelbare verlies? Ik kan u niet echt veel meer vertellen over de fatale nacht + voor mezelf zie ik er weinig heil in een oude wond weer open te halen. Wellicht stelt het u echter gerust dat de dood in alle zes gevallen onmiddelijk was, daar ben ik van verzekerd door Nederlandse vrienden, en dat ze een keurige begrafenis hebben gekregen volgens correct militair protocol.

Ik ben zelf als door een wonder an de dood ontsnapt en weet tot de dag van vandaag niet hoe ik het er levend vanaf heb gebracht. Desondanks is het zo.

Ik hoop dat u me mijn beknoptheid wilt vergeven maar ik heb nog vele brieven te schrijven, schrijven is sowieso een erg vreemde bezigheid na zo lange tijd. Nogmaals mijn oprechte deelneming.

Met zeer hartelijke groet,

Julian G.S. Walker